Παραλίες Λευκάδας – Go Mainstream

by Island Vibes

Η Λευκάδα είναι ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά, με τοπία και μέρη που περικλείουν όλη την ομορφιά της Ελλάδας και με παραλίες που σου κόβουν την ανάσα! Εμείς σας προτείνουμε σε αυτό το άρθρο τις πιο γνωστές και δημοφιλείς της!

Πόρτο Κατσίκι

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες του κόσμου! Ένα must seen μέρος, τόσο για την μαγική σύνθεση των βράχων με τη θάλασσα, όσο και για τα γαλαζοπράσινα νερά! Ιδανικό για ολοήμερη εγκατάσταση (έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα -αντιηλιακό,ομπρέλα,νερό, φαγητό) και για ακατάσχετη χρήση της κάμερας σας και των social media! Εδώ αξίζει να αναφερθεί και η όμορφη διαδρομή μέχρι να φτάσετε σε αυτή την παραλία, καθώς περνάτε μέσα από πολύ όμορφα ορεινά χωριά του νησιού, αλλά έχετε και τη δυνατότητα να αγοράσετε το ξακουστό Λευκαδίτικο μέλι, από τους διάφορους τοπικούς μικροπωλητές πάνω στο δρόμο!

Κάθισμα

Άλλο ένα highlight μέρος του νησιού, με τη λευκή άμμο, τα γαλαζοπράσινα νερά και τον καυτό ήλιο! Ξακουστό για τη μεγάλη έκταση της παραλίας του, το Κάθισμα συνδυάζει όλα τα mainstream μαγαζιά και εστιατόρια, παρέα με τις “εναλλακτικές” μεριές στις δύο άκρες του. Ιδανικό για ηλιοθεραπεία, σε κάποια από τις χιλιάδες ξαπλώστρες του, αλλά και για ρομαντικό ηλιοβασίλεμα καθώς μπορείς να παρακολουθήσεις τον ήλιο να εξαφανίζεται μέσα στο νερό

Άγιος Νικήτας, το χωριό πάνω στη θάλασσα…
Με την ιστορία του να προέρχεται πίσω από αιώνες, με την ονομασία του να έχει ιδιαίτερη σημειολογία, ο Άγιος Νικήτας είναι το γραφικότερο παραθαλάσσιο χωριό, με τα πιο ήρεμα νερά! Ιδανικό για διαμονή, για φαγητό και ποτό, το χωριό σε βάζει στο μυστήριο του μέσα από τα σοκάκια του, που σε παραδίδουν στην μοναδική του παραλία. Επισκέψου το όλο το καλοκαίρι, αφού ακόμα και τον Αύγουστο κρύβει την ομορφιά του με την πετσέτα σου στρωμένη κολλητά με τον διπλανό!

Tip: Ρώτησε για το μυστικό μονοπάτι που σε οδηγεί στην πριβέ παραλία του Μύλου, ή πάρε το βαρκάκι από τη μέση της παραλίας του Αγίου Νικήτα που σε οδηγεί εκεί!

You may also like