Φρύνη στο Μώλο, για όλη τη Λευκάδα για όλο το χρόνο…

by Island Vibes

Το εστιατόριο Φρύνη στο Μώλο έχει συνηθίσει να εκπλήσσει το κοινό από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. Επιμελημένο γευστικά από την αλήστου μνήμης Εύη Βουτσινά και εικαστικά από τον Ιάκωβο Μίσχαλη (εκ των ιδρυτών της θρυλικής Ράτκας των Αθηνών) εισήγαγε τους κατοίκους του νησιού της Λευκάδας πρώτα στα μικρά πιάτα -μεζέδες- που αγαπήθηκαν, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να διατηρούνται μέχρι σήμερα και μετέπειτα στην ποιοτική ελληνική κουζίνα, πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια, τη γεύση και την ποιότητα των προϊόντων, θέλοντας να ικανοποιεί το Λευκαδίτικο κοινό καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επιθυμώντας διαχρονικά να προτείνει καινούργιες ιδέες, έχει ξεκινήσει από το 2016 την εκτέλεση γνωστών πιάτων με ιδιαίτερο μαγείρεμα και βαρύτητα στη γεύση, εξελίσσοντας τον κατάλογο της με προτάσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, συμβαδίζοντας πια με την τάση της πανελλαδικής και παγκόσμιας μαγειρικής.

Η Φρύνη μας κάλεσε και μας παρουσίασε ιδιαίτερα πιάτα απ’ το μενού της και εμείς σας τα παραθέτουμε.

Frini, lefkada, island vibes

Αρχικά ξεκινήσαμε την γευσιγνωσία μας με σαλάτες. Η σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και χαλούμι, μας δρόσισε θυμίζοντάς μας έντονα Μεσόγειο και ιδιαίτερα νησί. Η σαλάτα με σολωμό, μας ταξίδεψε σε ασιατικές γεύσεις και σε ένα πιο σύγχρονο και urban στυλ κουζίνας. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο ότι ο σολομός δεν είναι καπνιστός οπως συνηθίζεται, αλλά παστώνεται στο ίδιο το μαγαζί. 

Περνώντας στα ορεκτικά, σταθήκαμε στα μανιτάρια πλευρώτους, που διατηρούν την απλή και οικεία γεύση τους και συνειδητοποιήσαμε πως με τον καιρό, αλλά και το ιδιαίτερο μαγείρεμα, έχουν εισχωρήσει σταθερά στις ελληνικές γεύσεις.

Frini, lefkada, island vibes

Highlight στα ορεκτικά αποτέλεσε το Imam baildi! Αποδομημένο, αποτελώντας την επιτομή της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, μας κέρδισε τόσο στη γεύση όσο και στο σερβίρισμα, με την γεμιστή μελιτζάνα, τα κρεμμύδια και την μπεσαμέλ που επικάλυπτε ιδανικά το πιάτο.

Frini, lefkada, island vibes

Ήρθε η ώρα όμως για τα κυρίως πιάτα, εκεί που «χαθήκαμε» τόσο κατά τη διάρκεια της γευστικής εμπειρίας, όσο και κατά την εξιστόρηση του τρόπου μαγειρέματος και των συστατικών.
Οι γαρίδες καταΐφι με ταρτάρ φρούτων, με τις ιταλικές τους καταβολές και την καλοκαιρινή τους αίσθηση μας έθελξαν την προσοχή. Το μυστικό κρύβεται τόσο στο τύλιγμα της γαρίδας με το καταΐφι, όσο και στη βινεγκρέτ από ξύδι φράουλας που απογειώνει το πιάτο!

Frini, lefkada, island vibes
Έχει όμως και άλλο! Δοκιμάζοντας το ριζότο μανιταριών συνειδητοποιήσαμε πως κάποιες γεύσεις με την απλότητα τους, ελκύουν τον ουρανίσκο μας στο να επιζητά συνεχώς την παρουσία τους!
 Και μιλώντας για παρουσία, εμφανίστηκε ο κόκορας παστιτσάδα, να τραβήξει όλα τα βλέμματα! Πρόκειται για μια παραλλαγή του παραδοσιακού Λευκαδίτικου πιάτου και ένας «συγκερασμός» του με το αντίστοιχο Κερκυραϊκό. Το μυστικό κρύβεται στη χρήση της ταλιατέλας αντί του χοντρού μακαρονιού, στο ξεψάχνισμα του κόκορα με κερκυραϊκά μπαχαρικά (τα λεγόμενα σπετσιαρικά) και στη συνοδεία του αφρού παρμεζάνας στο πλάι του πιάτου! Εμφάνιση και ποιότητα μαζί, όλα σε ένα!
Frini, lefkada, island vibes
Frini, lefkada, island vibes

«Ένα» χταπόδι όμως έρχεται ψητό λαχταριστό με συνοδεία από φακές ποτισμένες με γλυκάνισο, μους ταραμά, καραμελωμένη ελιά και μπαχαρικά! Όλη η Ελλάδα σε ένα πιάτο! Βουνό και θάλασσα μαζί! Και ο γλυκάνισος να θυμίζει ούζο.

Frini, lefkada, island vibes

Μην αργείς. Η ποιότητα μαζί με την καινοτομία είναι εκεί. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα φορά τα καλά της και σε υποδέχεται κάθε ώρα και στιγμή. Ίσως είναι η αύρα της Εύης Βουτσινά, ίσως είναι το μεράκι της Φρύνης, ίσως είναι οι ιδέες του Γιώργου και η εκτέλεση του Σπύρου. Ίσως είναι όλα μαζί. Κάθε ώρα και στιγμή.

Φρύνη στο μώλο. Για όλη τη Λευκάδα, για όλο το χρόνο…

You may also like