Θαλάσσια Σπορ στη Λευκάδα – Συζήτηση με το Νίκο Καγκελάρη

by Island Vibes

Ένας από τους κυρίους πόλους προσέλευσης εναλλακτικού τουρισμού στο νησί της Λευκάδας, είναι η κατηγορία των θαλάσσιων σπορ, λόγω των ιδιομορφιών της θάλασσας, των παραλιών και των ανέμων του τόπου. Χιλιάδες ξένοι συρρέουν στο νησί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να απολαύσουν τα θαλάσσια σπορ της αρεσκείας τους, που λόγω κάποιων ειδικών συνθηκών, συγκεκριμένα μέρη στη Λευκάδα έχουν τη μοναδικότητα τους.

Κάνοντας μια κουβέντα με το Νίκο Καγκελάρη, που είναι Πανελλήνιος πρωταθλητής στο Wake Board, ανακαλύψαμε τους λόγους που ελκύουν το συγκεκριμένο κομμάτι τουρισμού, τόσο φανατικά στο νησί και σας παρουσιάζουμε τις επιλογές που υπάρχουν σε κάθε μεριά του.

Αρχικά στην κατηγορία του kite surf, η παραλία των Μύλων στον Αϊ Γιάννη, είναι το κατάλληλο θαλάσσιο μέρος, λόγω του πλάτους της αλλά κυρίως λόγω των θερμικών ανέμων που επικρατούν εκεί. Η παραλία είναι ιδανική τόσο για αρχάριους, όσο και για experts (pro level), ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη και κοντά στην πόλη.

Εξαιτίας των θερμικών ανέμων, η συγκεκριμένη έκταση της παραλίας του Αϊ Γιάννη, είναι κατάλληλη και για wind surf. Προτεινόμενη μεριά είναι προς τα δυτικά (Κρυονέρι) ενώ στο συγκεκριμένο μέρος ικανοποιούνται οι απαιτήσεις όλων των level των wind surfers. Μιλώντας όμως για wind surf, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην παραλία της Βασιλικής και συγκεκριμένα στο Vas Club, όπου λόγω της οργάνωσης του, του καταρτισμένου προσωπικού, αλλά και της παροχής επαγγελματικού εξοπλισμού, παραμένει κορυφαίος πόλος έλξης τουριστών θαλάσσιων σπορ εδώ και δεκαετίες.

Ξεφεύγοντας λίγο από το surf και πηγαίνοντας σε πιο ήπια νερά, η Ανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα η θάλασσα κοντά στο Νυδρί, αλλά και ο κόλπος του Βλυχού, προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για τους wake boarders, το θαλάσσιο σκι, το wake surf, αλλά και το θαλάσσιο αλεξίπτωτο. Κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και εκπαίδευση στα εν λόγω activities μπορείτε να βρείτε στο X Spot club στο Νυδρί.

Στα συγκεκριμένα νερά, που λόγω της έλλειψης ισχυρών ανέμων και της παρουσίας κόλπων είναι ήρεμα, ευδοκιμεί και η εμπειρία του Sup με ωραίες θαλάσσιες διαδρομές ακόμα και στα πρώτα κοντινά νησάκια των Πριγκηπονησίων.

Μην αργείτε λοιπόν, βρείτε κι εσείς την αγαπημένη σας δραστηριότητα και κάντε αυτό το καλοκαίρι αρχή για ένα νέο θαλάσσιο «έρωτα»
Ευχαριστούμε Νίκο!!!

You may also like