Αυτοσχέδια παιχνίδια στη θάλασσα

by Island Vibes

Κι’ αν μας κόψανε τα πάντα; Η χαρά και η διασκέδαση (πάντα μέσα στα πλαίσια της τήρησης των κανόνων υγιεινής και πρόληψης) βρίσκουν τρόπους διεξόδου και έκφρασης!

 Μέχρι να επιτραπούν ξανά τα ομαδικά σπορ και να ανοίξουν όλα τα κέντρα θαλάσσιων σπορ, σας παραθέτουμε τρόπους αυτοσχέδιων παιχνιδιών και εκτόνωσης (ειδικά για παιδιά, ή για όσους νιώθουν παιδιά!) στην παραλία!
Απαραίτητα συστατικά η φαντασία μας και καλή παρέα!
1. Ποδόσφαιρο στην άμμο!
 Όσο κι’ αν καίει, όσο κι’ αν υπάρχει ο κίνδυνος να κλοτσήσεις καμιά πέτρα ή να πατήσεις κανά κομμένο θαλασσόξυλο, η χαρά του να τρέχεις πάνω στην άμμο, να πέφτεις κάνοντας τάκλιν και να σκοράρεις στο νοητό τερματάκι φτιαγμένο από παντόφλες, δεν περιγράφεται! Διαχρονικό σπορ, για όλες τις ηλικίες, τις ώρες και τις περιστάσεις.
 Απαραίτητα συστατικά: Μια μπάλα, άμμος, δυο ζευγάρια παντόφλες (για τα τέρματα ντε!) και καλή παρέα!
 Υ.Γ. για τους μεγάλους.. Η μπύρα μετά από μισή ώρα beach soccer είναι μαγικά πιο δροσερή και αναζωογονητική!!
2. Βουτιές από βάρκες (ή άλλα ασφαλή μέρη)
 Σκαρφαλώνεις στη βάρκα (ή σε ασφαλή βραχάκια) παίρνεις μια ανάσα, κοιτάς το ύψος, το βάθος της θάλασσας (αν είσαι έφηβος κοιτάς αν σε προσέχει και το κορίτσι που θες) και πηδάς στον αέρα με σκοπό να νιώσεις τη χαρά και την παρατεταμένη αγωνία μέχρι να ακουμπήσεις το νερό! Από τα πιο αγαπημένα activities στην θάλασσα και με δυνατότητα εξέλιξης και βελτίωσης στο είδος βουτιάς, στην εκτέλεση και στην απόλαυση που σου προσφέρει η διείσδυση στο νερό!
3. Κοκορομαχίες!
 Έλα πες;;; Όσο και αν έχεις μεγαλώσει, όσο κι’ αν έχεις σοβαρέψει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη θές μια φορά να ανέβεις στους ώμους ενός φίλου σου και να “παλέψεις” με έναν άλλον μέχρι τελικής πτώσης! Συνιστάται βέβαια καλύτερα για παιδιά, οπότε αν είσαι μεγαλύτερης ηλικίας θα αρκεστείς στο ρόλο της “βάσης” δηλαδή θα κουβαλάς τον παλαιστή. Έχει και τα καλά του όμως καθώς θα είσαι συνέχεια στο νερό και θα δροσίζεσαι (μέχρι να αρχίσεις να το καταπίνεις αν ο παρτενέρ σου χάνει συνεχώς!)
4. Σκυταλοδρομίες
 Είτε μέσα στο νερό, είτε στην άμμο, οι σκυταλοδρομίες είναι από τα πιο ασφαλή και αθλητικά παιχνίδια που μπορείς να παίξεις στην παραλία. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δυο ομάδες, οι παίκτες της κάθε ομάδας μοιράζονται στη μέση και στήνονται αντικριστά στα  60 μέτρα στην άμμο (30 μέτρα στο νερό). Οι δύο ομάδες παρατάσσονται παράλληλα και με το σφύριγμα κάποιου ή την αντίστροφη μέτρηση, ξεκινά ένα από τα πιο διασκεδαστικά και αγωνιώδη παιχνίδια! Νικήτρια φυσικά η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη! Οι φωνές και οι παροτρύνσεις καθόλη τη διάρκεια του αγώνα δεν περιγράφονται!
5. Σουτάκια Water polo 1vs1
 Το καλύτερο παιχνίδι για να “αρπαχτείς” με τον αντίπαλό σου!!! Τέρματα δεν υπάρχουν, τα δοκάρια είναι στη φαντασία του καθενός και οι τηρούμενες αποστάσεις πάνε κι έρχονται ανάλογα με το κύμα!
 Σκοπός να βάλεις πιο πολλά γκολ από τον αντίπαλο σου είτε με “σκαστά” είτε με ψηλοκρεμαστά σουτ! Πως νοείται το γκολ θα ρωτήσεις;;; Ούτε οι επιστήμονες δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν!! Κάπου νοητά σε απόσταση δέκα εκατοστών από τα χέρια του αντιπάλου, αν αυτός αποφασίσει να τεντωθεί και αν δεν έχει νευριάσει γιατί χάνει με αποτέλεσμα να μουλαρώσει και να τα λέει όλα άουτ!!
 Καλή δύναμη και καλές βουτιές!!!

You may also like